انگلیس:ایران از اقدامات اخیر اعلام شده در برنامه هسته‌ای اش صرف نظر کند

در حالی که ایران پس از خروج آمریکا از برجام و همچنین تعلل کشورهای اروپایی در انجام تعهدات برجامی شان اقدام به کاهش تعهدات برجامی اش کرد، وزیر امور خارجه انگلیس پس از نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو توافق هسته ای از ایران خواست از اقدامات اخیر اعلام شده در برنامه هسته ای اش صرف نظر کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۰۱ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 21
کد خبر: ۷۱۲۷۱

به گزارش راهبرد معاصر دومینیک راب، وزیر امور خارجه انگلیس پس از نشست مجازی امروز وزرای امور خارجه کشورهای عضو توافق هسته ای[برجام] در صفحه توییترش نوشت: امروز با اعضای برجام دیدار کرده و کاملا به وضوح گفتم که ایران نباید توسعه های اخیر اعلام شده در برنامه هسته ای اش را انجام دهد. انجام دادن این کار فرصت‌های پیشرفتی را که امیدواریم در سال ۲۰۲۱ شاهدش باشیم تضعیف می کند. 

درخواست زیاده خواهانه راب درباره گسترش فعالیت ایران در برنامه هسته ای اش در پی این انجام می شود که ایران یک سال پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای و تحریم هایی که بر کشورمان اعمال کرد،  همچنین با وجود تعلل کشورهای اروپایی عضو برجام در عمل به تعهداتشان نسبت به ارائه راهکارهایی برای کاهش تاثیر تحریم ها و عادی سازی روابط تجاری با ایران،  اعلام کرد که در پنج گام معین تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته ای را کاهش می دهد.
 اما مقامات ایران گفته اند،  به محض عملی شدن تعهدات کشورهای عضو برجام،  این اقدامات انجام شده به حالت قبل باز خواهند گشت. 
اخیرا نیز مجلس شورای اسلامی در راستای طرح خنثی سازی تحریم ها،  سازمان انرژی اتمی را موظف به افزایش میزان غنی سازی اورانیوم کرده است. 

وزرای خارجه کشورهای عضو برجام که امروز در نشست آنلاین کمیسیون مشترک شرکت کرده بودند در بیانیه‌ای با تاکید بر تداوم ضرورت اجرای کامل و موثر برجام توسط همه طرف‌ها، چالش‌­های کنونی اجرای برجام را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در این بیانیه آمده است:

١. نشست وزرای خارجه سه دولت / اتحادیه اروپایی + دو (چین، فرانسه، فدراسیون روسیه، بریتانیا، نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجه و سیاست امنیتی) و جمهوری اسلامی ایران، اعضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، در روز٢١ دسامبر ٢٠٢٠ (١ دی ١٣٩٩) به صورت مجازی برگزار شد. این نشست به ریاست آقای جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه برگزار شد.

٢. اعضای برجام ضمن تاکید دوباره بر تعهدشان جهت حفظ توافق، تلاش­ هایشان در این راستا را تصریح نمودند. آنها تداوم ضرورت اجرای کامل و موثر برجام توسط همه طرف ­ها و  پرداختن به چالش­ های کنونی اجرای [برجام]، از جمله در زمینه عدم­ اشاعه هسته­ ای و تعهدات رفع تحریمی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

٣. وزرا بر اهمیت نقش آژانس به عنوان تنها سازمان بین­ المللی مستقل و بی­ طرف که از طرف شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریت یافته تا بر اجرای تعهدات عدم­ اشاعه هسته­ ای ذیل برجام نظارت و آنها را راستی­ آزمایی نماید، تاکید کردند. آنها بر اهمیت تداوم همکاری توأم با حسن نیت با آژانس تاکید کردند.

۴. وزرای خارجه خاطرنشان ساختند برجام، که توسط قطعنامه ٢٢٣١ (٢٠١۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شده، همچنان به عنوان عنصری کلیدی در نظام عدم­ اشاعه هسته­ ای جهانی و یک دستآورد مهم دیپلماسی چند جانبه است که در صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی نقش دارد. وزرا بار دیگر بر تاسف عمیق خود از خروج ایالات متحده از توافق تاکید نمودند. آنها تاکید نمودند که قطعنامه ٢٢٣١ همچنان کاملا لازم الاجرا است.

۵_ وزرا توافق کردند که به گفتگو برای تضمین اجرای کامل برجام توسط تمامی طرف­ ها ادامه دهند. وزرا   دورنمای یک بازگشت محتمل ایالات متحده به برجام را مورد توجه قرار دادند و بر آمادگی خود برای پرداختن به این موضوع با نگاهی مثبت و در یک تلاش مشترک تاکید داشتند.

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر